Nieuws

clubkampioenschap '24


Ook dit jaar worden er, zoals de traditie het voorschrijft, een aantal manches gehouden voor het Clubkampioenschap.
De eerste 2 data voor deze manches ziijn 02/03/'24 en 25/05/'24.
Schrijf deze alvast in je agenda!

Inschrijvingen kunnen gebeuren via de website.
Lees op onze website goed het reglement na!

Opgelet! 
Op 02/03 kan er na het springen gesmuld worden van lekkere spaghetti, hiervoor schrijf je in aan de bar.
Nadien vindt de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen 2023 plaats. (rond 19:00)

paasspelen


Op maandag 01/04 vanaf 14:00 worden er weer paasspelen georganiseerd!!
Er worden paaseitjes geraapt en leuke spelletjes gespeeld met en zonder pony. Je vormt een tof duo met je vriend, vriendin, mama, papa en verkleed strijden jullie mee voor een leuke prijs!

Inschrijven kan via de website.

Oefenjumping 04/02/2023!!!


Op Zaterdag 04/02 organiseert de club een oefenjumping. (start 14:00)

Aansluitend vind de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen plaats. (rond 17:00)


Hoogtes:

 • cavaletti
 • 30
 • 50
 • 60
 • 70
 • 80
 • 90
 • 100
 • 110
 • 120 


Inschrijven via het formulier. 10€ voor 2 omlopen.

Verzekering is verplicht!


Sint Hubertuswijding!!


Op zaterdag 6 november rijden we, naar jaarlijkse gewoonte, te paard naar de paardenwijding te Schoten.


Vertrek op stal: 13:30 


Meerijden kan! 

Te paard: leden van de club die in het bezit zijn van hun B-brevet.

met de fiets: Iedereen welkom!!!Nieuwe brevettenafnames!!!


Je kan opnieuw inschrijven voor de examens van het A- en B-brevet. 

klik door naar brevetten inschrijven, vul het formulier in en we nemen contact met je op!


Paardensport Vlaanderen, KBRSF en LEWB nemen maatregelen om EHV-1 opmars te vermijden.


02-03-2021


Naar aanleiding van de communicatie die FEI gisteren verspreidde aangaande het annuleren van wedstrijden op het Europese vasteland, zat vanochtend de directie van KBRSF, Paardensport Vlaanderen en LEWB samen met de diergeneeskundige commissie van KBRSF om te bespreken welke maatregelen ook op nationaal vlak dienen genomen te worden.
 

FEI verbiedt alle wedstrijden ( m.u.v. enkele tours die reeds begonnen zijn) in 10 Europese landen waaronder België tot en met 28 maart.  Als bijkomende maatregelen hebben de Belgische paardensportfederaties eveneens belangrijke beslissingen genomen:

 1. Alle wedstrijden van alle disciplines en op alle niveaus eveneens worden geannuleerd tot en met 28 maart 2021. Uiteraard ontvangen mensen die ingeschreven waren voor een wedstrijd (bvb Gold, PAVO Hengstencompetitie, …) of een andere activiteit die door KBRSF, Paardensport Vlaanderen of LEWB gepland was, hun inschrijvingsgelden eerstdaags terug.
 2. Wat betreft trainingen, veilingen, en alle andere samenkomsten van verschillende ‘paardenbubbels’ wordt met aandrang het afstel en/of uitstel gevraagd.  Er moet ten allen koste vermeden worden dat verschillende ‘bubbels’ met elkaar in aanraking komen. Elk niet-essentieel transport van paarden wordt dan ook ten stelligste afgeraden.  Paardensport Vlaanderen en LEWB vragen aan hun aangesloten clubs om de deuren te sluiten voor paarden en atleten uit andere ‘bubbels’.


De dierenartsen raden aan om paarden te blijven vaccineren. Hoewel deze vaccins geen wondermiddelen zijn die alle symptomen uitsluiten, kunnen zij wel bijdragen tot het milderen van de symptomen van zieke paarden, en zullen zij op lange termijn zeker een positief effect teweegbrengen.


Wat kan u momenteel zelf doen?

 • Controleer dagelijks de temperatuur van uw paard rectaal, en zo mogelijk ’s ochtends en ’s avonds. Wanneer de temperatuur van een paard in rust 38,5° Celsius of meer bedraagt, is dit onrustwekkend en dient u een dierenarts te consulteren.
 • Het eerste symptoom van EHV-1 is de verhoogde temperatuur, nadien kunnen zich mogelijks ademhalingsproblemen en neurologische problemen ( moeilijk bewegen, niet meer kunnen opstaan,…) ontwikkelen. Bij drachtige merries kan Rhino leiden tot het verwerpen van het veulen, vaak op een later moment ( 9-10 maanden) van de dracht.